Καλοκαίρι του 1987 η Εθνική μας κατακτά το Ευρωμπάσκετ και ενώνει ΠΑΣΟΚΟΥΣ και ΝΕΟΔΗΜΑΚΡΑΤΕΣ βγαίνοντας αγκαλιασμένοι στους δρόμους, με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να ζητά εκλογές για να ρίξει από την κυβέρνηση τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Καλοκαίρι του 2004 η Εθνική μας  στο ποδόσφαιρο γράφει ιστορία. Άντε πάλι στους  δρόμους αγκαλιά, ξεχνώντας τα πάθη και τα μίση.

Οκτώβρης 2019, ο μήνας του Παναγιώτη – Ραφαήλ.

Το παιδί όλων των Ελλήνων. Το παιδί που στα μάτια του βλέπει κάθε γονιός το δικό του, που δεν πρόλαβε να το πάρει μια αγκαλιά. Που δεν πρόλαβε να το μεγαλώσει. Οι μάνες που δεν πρόλαβαν να γίνουν μάνες. Οι πατεράδες που δεν πρόλαβαν να γίνουν πατεράδες. Τα ζευγάρια που δεν μπόρεσαν ν’ αποκτήσουν ένα παιδί. Όλα αυτά μέσα στα μάτια του μικρού Παναγιώτη – Ραφήλ.  

Ένα παιδί που μας ένωσε και μας έδειξε με τον δικό του τρόπο, τι πραγματικά μπορούν να κάνουν οι Έλληνες όταν είναι ενωμένοι και όχι κολλημένοι σε μικροπρέπειες.

Σε ευχαριστούμε πολύ παιδί μου, αδερφέ μου, ανιψιέ μου, ξάδερφε μου, εγγόνι μου. Ο Θεός είναι κοντά σου και θα γίνεις γρήγορα καλά!