ΤΟΥΡΚΙΑ: Στο κόκκινο ωθεί την ένταση με την Ελλάδα. Στέλνει 1000 αστυνομικούς στα σύνορα του Έβρου

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Ανατολού, ο υπουργός Εσωτερικών της γειτονικής χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού έδωσε εντολή να φύγουν για τα σύνορα στον Έβρο 1000 φουλ εξοπλισμένοι αστυνομικοί.

Mε την κίνηση αυτή η Τουρκία δείχνει να επιμένει στη στρατηγική της τεχνητής έντασης με πρόσχημα το προσφυγικό.

Θυμίζουμε ότι μόλις την Τετάρτη βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας απεικόνιζε Τούρκους αστυνομικούς να ρίχνουν δακρυγόνα προς την ελληνική πλευρά του Έβρου.

Ο στόχος, όπως αναφέρεται, είναι να εμποδίζει η Τουρκία τις ελληνικές αρχές να στέλνει πρόσφυγες και μετανάστες πίσω στο τουρκικό έδαφος.

Ο Σοϊλού επίσης ισχυρίστηκε ότι η Frontex έχει κάνει push back σε 4900 μετανάστες τραυματίζοντας 164 από αυτούς. Μένει να δούμε πως αναμένεται να αντιδράσει η ελληνική πλευρά σ’ αυτήν την κίνηση από τη γείτονα χώρα.

Συνεχείς αποτροπές εισόδου

Περίπου 7.000 πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να εισέλθουν στην Ελλάδα μέσω του Έβρου μέσα σε ένα 24ωρο, ενώ ταυτόχρονα έγιναν 24 συλλήψεις, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Από τις 06:00 το πρωί της Τετάρτης έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, στην περιοχή του Έβρου:

   – Συνελήφθησαν 24 άτομα. Οι περισσότεροι προέρχονται από το Αφγανιστάν και το Πακιστάν

   – Εμποδίστηκαν 6.955 απόπειρες εισόδου στην Ελλάδα

Συνολικά, για το πενθήμερο από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου (29/2) έως τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης (5/3) ο απολογισμός είναι ο εξής:

  • Έχει αποτραπεί η είσοδος στη χώρα σε 34.778 περιπτώσεις
  • Έχουν συλληφθεί 244 πρόσωπα

Το διαβάσαμε ΕΔΩ