Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου, 2020
-2.4 C
Stockholm

ΟΕΧΒΕ: “Το Υπουργείο Εργασίας κλείνει τα μάτια στην εργοδοτική αυθαιρεσία του Λαυρεντιάδη”

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΤΡΑ: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού σε 40χρονο

Συναγερμός σήμανε όταν την Δευτέρα διακοσμίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο ένας 40χρονος, ο οποίος διερευνάται ως ύποπτο κρούσμα κοροναϊού.

«Χρυσός» στη Μελβούρνη ο Πετρούνιας που “βλέπει” την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες να έρχεται

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πραγματοποίησε στη Μελβούρνη ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας...

ΔΡΑΜΑ: Κατασχέθηκαν 14 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ

Συνελήφθησαν χθες (20-2-2020) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ένας 56χρονος αλλοδαπός και ένας 31χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για...

Σε δοκιμαστική λειτουργία το συντριβάνι στην Ομόνοια (Βίντεο)

Η κεντρική πλατεία της Αθήνας αποκτά νέο πρόσωπο - Βίντεο από τη δοκιμαστική λειτουργία του συντριβανιού ανέβασε στα social media ο δήμαρχος...

Το καλοκαίρι θα λειτουργήσει το ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα

Το καλοκαίρι του 2020 θα λειτουργήσει το ισλαμικό τέμενος στην Αθήνα με τη θυσία του Αβραάμ, στις 31 Ιουλίου, να είναι το πρώτο μεγάλο θρησκευτικό γεγονός...

Πραγματοποιήθηκε στις 10/2/2020, ενώπιον της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Εργασίας, η δεύτερη και τελευταία συνάντηση μεταξύ του Σωματείου των Εργαζομένων στην Λιπασματοβιομηχανία Καβάλας και των εκπροσώπων της εργοδοσίας.

Για την πραγματοποίηση της συνάντησης αυτής στις 10/2/2020 και ώρα 3:00μ.μ. η Ομοσπονδία μας έλαβε τη σχετική πρόσκληση την ίδια ημέρα και μισή ώρα πριν την πραγματοποίησή της (2:26μ.μ.) ενώ είχαμε ενημερωθεί από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας κ. Αγραπιδά, την Παρασκευή 7/2/2020, ότι η τριμερής δεν θα διεξαχθεί.

Όπως οι πάντες καταλαβαίνουν δεν πρόκειται μόνο για εκφυλισμό μιας σοβαρής διαδικασίας αλλά για μεθόδευση του Υπουργείου Εργασίας με μοναδικό σκοπό να μην παρευρεθεί η πλευρά των εργαζομένων στην τριμερή συνάντηση.
Παρά την αγανάκτησή μας για την όλη στάση του Υπουργείου κάναμε τα αδύνατα – δυνατά και ώρα 3:00μ.μ. ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ευθύμιος Θεοχάρης και το μέλος της Διοίκησης Σταύρου Λαμπρινή μαζί με τη δικηγόρο μας κ. Χρυσάνθη Υφαντή καταφέραμε να συμμετέχουμε στην τριμερή διαδικασία,ήταν αδύνατον όμως να παραστούν με την φυσική τους παρουσία τόσο οι εκπρόσωποι του Σωματείου όσο και της ΓΣΕΕ, μετά από τον πρωτοφανή χειρισμό που το Υπουργείο επέλεξε να ακολουθήσει.

Στη συνάντηση της Δευτέρας υπήρχε πραγματική μετάλλαξη της Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου, η οποίαακολουθώντας το δρόμο του Πόντιου Πιλάτου, προς μεγάλη μας έκπληξη,εξομοίωσετα θύματα με τον θύτη!!!
Η ίδια κυρία, δικηγόρος στο επάγγελμα, πού στις 21/1/2020, αφού διάβασε τις δικαστικές αποφάσεις και τα ιδιωτικά συμφωνητικά και αφού εξέτασε όλα τα έγγραφα που προσκόμισαν οι εργαζόμενοι, έβλεπε ως μοναδική λύση αλλά και υποχρέωση του εργοδότη την αποδοχή της εργασίας των εργαζομένων και από την νεοεμφανιζόμενη εταιρία, χωρίς να χρειάζεται να υπογράψουν κανένα καινούργιο έγγραφο ή σύμβαση, η ίδια κυρία έκανε στροφή 180 μοιρών και ζήτησε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ !!!!!!


Ουσιαστικά η κ.Στρατινάκη ζήτησε από τους εργαζόμενους να υποκύψουν στον εργοδοτικό εκβιασμό και να υπογράψουν την παραίτηση τους από κάθε εργασιακό τους κεκτημένο και δικαίωμα, αποδεχόμενοι ότι το μόνο που τους συνδέει με την «νέα» εταιρία του κ. Λαυρεντιάδη είναι μια σύμβαση δανεισμού και τίποτε άλλο.
Ουσιαστικά η κ. Στρατινάκη άναψε το πράσινο φως στο κ. Λαυρεντιάδη να συνεχίσει να δημιουργεί παρένθετες εταιρίες και με τον τρόπο αυτό να αποφεύγει την αποπληρωμή των υπέρογκων χρεών του προς το Δημόσιο, το ΕΦΚΑ, την ΔΕΗ, τις Τράπεζες και τους εργαζόμενους.
Ουσιαστικά το Υπουργείο Εργασίας συντάχθηκε με την διαπλοκή και την διαφθορά. Ουσιαστικά η κυβέρνηση της ΝΔμέσω της κ.Στρατινάκη,έδωσε τις ευλογίες της στον κ. Λαυρεντιάδη να καταπατήσει για ακόμη μία φορά τα εργασιακά δικαιώματα εκατοντάδων εργαζομένων.
Η μετάλλαξη της κ.Στρατινάκη ήταν σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά μας δημιουργεί πολλά ερωτήματα για την διαπλοκή και τους διαπλεκόμενους.

Έφτασε στο σημείο μάλιστα να κατηγορήσει την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας για υπέρβαση αρμοδιότητας γιατί είχε εκφέρει άποψη επί νομικών θεμάτων και είχε ρητά τοποθετηθεί ότι πρόκειται για ξεκάθαρη μεταβίβαση επιχείρησης στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Δεν ντράπηκε να αποποιηθεί όλων των πρακτικών που είχαν υπογραφεί στις πολυάριθμες τριμερής συναντήσεις ενώπιον του προηγούμενου Γενικού Γραμματέα κ. Νεφελούδη.
Δεν ντράπηκε να μην λάβει υπόψη της τις δεκάδες δικαστικές αποφάσεις των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων που επικαλέστηκαν οι εργαζόμενοι. Μάλιστα οι αποφάσεις των ποινικών δικαστηρίων είναι πλέον αμετάκλητες, επομένως ως νομικός θα πρέπει να γνωρίζει ότι σε καμία περίπτωση το Εφετείο δεν θα κρίνει ότι οι εργαζόμενοι είχαν απολυθεί έγκυρα το 2016. Και όμως δεν ντράπηκε να στείλει για ακόμη μία φορά τους εργαζόμενους στα δικαστήρια.

Γι’ αυτήν η εργοδοσία δεν υπήρχε στην συνάντηση γιατί δεν χρειαζόταν. Ήταν η ίδια εκεί για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της. Δεν απεύθυνε ούτε μία ερώτηση στους εκπροσώπους της. Ούτε όταν οι εργαζόμενοι – οι οποίοι από 31-12-2019 είναι εκτός εργασίας- ρωτούσαν εάν έχουν απολυθεί ή όχι, η κ. Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας δεν ζήτησε από την εργοδοσία να απαντήσει. Και όταν οι εργαζόμενοι ρωτούσαν εάν θα πληρωθούν η κ. Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας «σφύριζε αδιάφορα»!!!!
Η κυρία Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας από τις διαδικασίες που ακολούθησε για την πραγματοποίηση της τριμερής και από τη συνολική της στάση στη διάρκεια αυτής, μας έδειξε ότι οι εργοδότες έχουν τον πρώτο λόγο στο Υπουργείο, ότι οι εργοδότες μπορούν να μεταβάλουν με ευκολία την στάση των πολιτικών παραγόντων μέσα σε 19 ημέρες!!!
Καλούμε την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας να καταδικάσουν την συμπεριφορά της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου και να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ των εργαζομένων. Να σταματήσουν να καλύπτουν με την στάση τους τον κ. Λαυρεντιάδη και να επιβάλουν την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων για όλους τους εργαζομένους του εργοστασίου.
Γιατί η συγκεκριμένη υπόθεση δεν είναι μόνο μία ακόμη εργατική διαφορά, είναι υπόθεση διαπλοκής, διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος και όποιος το αποδέχεται αυτό και το στηρίζει με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του είναι συνένοχος.
Οι εργαζόμενοι πέρασαν πολλά εμπόδια τα τελευταία τέσσερα χρόνια και ξέρουν να αγωνίζονται και να υπομένουν.
Επιλέξτε σε ποιά πλευρά θα σταθείτε κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης.
Εμείς επιλέξαμε να στηρίξουμε τον εμβληματικό αγώνα των εργαζομένων.
Ελπίζουμε να μην συνεχίζουμε να σας βρίσκουμε απέναντι…..


Γραμματεία Τύπου ΟΕΧΒΕ

Περισσότερα άρθρα

Διαφήμιση

Ροή Ειδήσεων

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τις τρεις εισόδους του λιμανιού της Μυτιλήνης

Εξωτερικά των εισόδων, εκατοντάδες πολίτες έχουν αποκλείσει, από την μεριά του δρόμου, την είσοδο του λιμανιού ενώ απορριμματοφόρα και φορτηγά του δήμου...

ΠΑΤΡΑ: Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα κοροναϊού σε 40χρονο

Συναγερμός σήμανε όταν την Δευτέρα διακοσμίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Ρίο ένας 40χρονος, ο οποίος διερευνάται ως ύποπτο κρούσμα κοροναϊού.

Κορονοϊός: Πόλη φάντασμα το Μιλάνο. Μόνο με στενούς συγγενείς οι κηδείες και οι γάμοι

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μιλάνο καθώς η Ιταλία μετρά ήδη τέσσερις νεκρούς από τον κορονοϊό, την ώρα που οι Αρχές δίνουν μάχη να ελέγξουν...

«Χρυσός» στη Μελβούρνη ο Πετρούνιας που “βλέπει” την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες να έρχεται

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πραγματοποίησε στη Μελβούρνη ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας...

Για 15η ημέρα ο Κώστας Βουτσάς βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Τι λένε οι γιατροί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο Κώστας Βουτσάς στις 7 Φεβρουαρίου παρουσίασε  συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού και επιβάρυνσης της καρδιακής και της αναπνευστικής...

Διαφήμιση