Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντούμε κάτι τέτοιο στα ΜΜΕ και δυστυχώς θα το ξανασυναντήσουμε. Δεν κόβεται η χαζομάρα αυτή του εκάστοτε ηλίθιου, που θα βάλει ένα μικρό παιδί ή παιδιά ή μια μάνα να κλαίει κρατώντας στην αγκαλιά της ένα παιδί το οποίο να κοιμάται και να γράφει η λεζάντα πως κρατά το νεκρό παιδί της, να «πρωταγωνιστήσουν» σε μια ψεύτικη εικόνα καταστροφής.

Έχουμε “δει” και κοιμισμένα παιδιά να τα «πασαλείβουν με αίμα» για μια φωτογραφία. Έχουμε “δει” λαθρομετανάστες μέσα στα φουσκωτά, να “παλεύουν” με τα κύματα που τελικά ήτανε κουβάδες με νερό που τους πετούσαν οι ΜΚΟ από τη στεριά.

Το συγκεκριμένο παιδάκι, όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία, είναι μια χαρά στην υγεία του και ευτυχώς. Κάποιο διεστραμμένο μυαλό, το έβαλε να ξαπλώσει πάνω στα ερείπια για μερικά δευτερόλεπτα, του είπε να κάνει πως κοιμάται, και αφού το φωτογράφησε του είπε μετά να σηκωθεί και να πούλησε την φωτογραφία σε κανένα πρακτορείο ειδήσεων.

Όρκο δεν παίρνω από πού είναι η πηγή της φωτογραφίας. Δεν γνωρίζω ποιος την «μοίρασε» στον διαδίκτυο, μπορεί να είναι και ο ίδιος του ο πατέρας για μερικά δολάρια, αυτό που δεν θέλω να σκέφτομαι είναι, να είναι δουλειά κανενός φωτορεπόρτερ – πολεμικού ανταποκριτή.

Θα μάθουμε σύντομα από τα ελληνικά hoaxes που τα παιδιά εκεί κάνουν καταπληκτική δουλειά, όμως θα το ξαναπώ.

Μην τρώτε αμέσως το παραμύθι με ότι βλέπετε στο διαδίκτυο.

Μην βιάζεστε να κοινοποιήσετε κάτι ή να βγάλετε συμπεράσματα χωρίς να μπείτε στον κόπο να διαβάσετε τι γράφει το άρθρο.

Όλοι την έχουμε πατήσει και πρώτος απ’ όλους εγώ. Όχι με τον μικρό αλλά με άλλες «εικόνες» και «ειδήσεις». Σκοπός μας όμως θα πρέπει να είναι, να μην επαναλάβουμε το ίδιο λάθος, την επόμενη φορά που θα δούμε κάτι παρόμοιο.