Μάκης Παπαδόπουλος: «100 δόσεις στη ΔΕΥΑΚ μετά από πίεση της αντιπολίτευσης»

Οι παραπλανητικές δηλώσεις του Προέδρου της ΔΕΥΑΚ Απόστολου Χρόνη μάς υποχρεώνουν να δώσουμε ορισμένες διευκρινίσεις:

·         Η πρόσφατη εσωτερική ρύθμιση της ΔΕΥΑΚ για 100 δόσεις αποφασίστηκε μετά από επιμονή της παράταξής μας και μετά από πρόταση που καταθέσαμε μαζί με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τον Ν.4611-2019 για τις 100 δόσεις, που έδινε ευνοϊκότερες διευκολύνσεις στους δημότες, και είναι γενικά απρόθυμοι να διευκολύνουν περισσότερο τους δημότες.

·         Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, καταθέσαμε ως παράταξη βελτιωμένη πρόταση για την εσωτερική ρύθμιση των 100 δόσεων.

Προτείναμε:

o   κλιμακούμενη ελάχιστη δόση με αφετηρία τα 10 ευρώ (αντί για 30 ευρώ)

o   καμία χρέωση για την επικαιροποίηση των στοιχείων των δημοτών (η διοίκηση του Δήμου επιμένει να χρεώνει 100 ευρώ)

o   2 μήνες περιθώριο για ένταξη στη ρύθμιση (αντί για έναν μήνα)

o   εξαίρεση των δημόσιων οργανισμών από τη ρύθμιση των 100 δόσεων, ώστε να αναγκαστούν να πληρώνουν.

Η διοίκηση του Δήμου αρνήθηκε να δεχτεί την βελτιωμένη πρότασή μας.

·         Επίσης, έχουμε προτείνει η εγγύηση κατανάλωσης νερού να μειωθεί οριστικά στα 30 ευρώ, να αφορά αποκλειστικά τις νέες συνδέσεις και να μην συνδέεται με την επικαιροποίηση στοιχείων σε υφιστάμενες συνδέσεις. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ κρατάνε την εγγύηση στα 100 ευρώ, με δική τους απόφαση.

·         Επειδή ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επιμένει να παραπλανεί, διευκρινίζουμε ότιτον Δεκέμβριο του 2019 απορρίψαμε την απόφαση της ΔΕΥΑΚ να χρεώνει τους παλιούς καταναλωτές με 30 ευρώ για επικαιροποίηση στοιχείων.

Είμαστε ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική που ακολουθεί συστηματικά η διοίκηση του Δήμου.

Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των δημοτών και θα κάνουμε τα πάντα για να διευκολύνουμε τους δημότες να ανταποκριθούν με αξιοπρέπεια στις υποχρεώσεις τους.