Την αγανάκτηση των επαγγελματιών της οδού Φιλίππου, προκαλεί η έλλειψη θέσεων στάθμευσης για τα δίκυκλά τους.

Παρά το γεγονός ότι οι διαγραμμίσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση είχαν γίνει πριν από μερικούς μήνες, εντούτοις για ακόμη μια φορά στο τμήμα από τη συμβολή της Φιλίππου με την οδό Κύπρου, μέχρι και την οδό Δαγκλή, δεν προβλέφθηκε καμιά απολύτως θέση στάθμευσης για δίκυκλο!

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό που μας περιέγραψαν το πρωί της Τετάρτης (25/9) επαγγελματίες της οδού Φιλίππου, οι οποίοι πάρκαραν τέσσερα δίκυκλα σε μια θέση που καταλαμβάνει ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, σεβόμενοι φυσικά και την απόφαση Δήμου και ΕΛ.ΑΣ. να μην τα παρκάρουν πάνω στα πεζοδρόμια.

Στη διάρκεια ελέγχου από δημοτικούς αστυνομικούς ζητήθηκε από τους επαγγελματίες να βάλουν κάρτα στάθμευσης στα δίκυκλά τους, με τους επαγγελματίες να αντιτείνουν ότι θα πληρώσουν για μια κάρτα, μιας και τα τέσσερα δίκυκλα καταλαμβάνουν χώρο για ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, αλλά και επειδή δεν υπάρχει διαγραμμισμένος χώρος για να τα σταθμεύσουν.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί επέμειναν στο αίτημά τους για μια κάρτα στάθμευσης για κάθε δίκυκλο κι έτσι οι επαγγελματίες, με δεδομένο ότι εκείνη τη στιγμή υπήρχαν κενές θέσεις στάθμευσης στην οδό Φιλίππου, τοποθέτησαν με κάρτα τα δίκυκλά τους, με τρόπο που στην ουσία (όπως βλέπετε στις σχετικές φωτογραφίες) να καταλαμβάνουν μια ολόκληρη θέση για Ι.Χ.

Υπάρχει όμως και συνέχεια. Επικοινώνησαν με την Δημοτική Αστυνομία και τους είπαν άλλη μία καινοφανή θεωρία. Κανονικά, λένε, δεν επιτρέπεται να σταθμεύουν δίκυκλα όπου υπάρχουν διαγραμμίσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Ούτε φυσικά στα πεζοδρόμια. Αλλά δεν είχαν τι να απαντήσουν, όταν τους ρώτησαν που να τα σταθμεύουν όταν δεν υπάρχει χώρος για τα δίκυκλα. Μήπως να  τα κρεμάσουν από τα μπαλκόνια;

Το θέμα είναι ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα και να σταματήσουν οι άνευ λόγου διώξεις των δικύκλων. Οι «φωστήρες» του δήμου θα πρέπει να αντιληφθούν ότι τα δίκυκλα συμβάλλουν σημαντικά στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Με τις διώξεις ξεκίνησαν το μόνο που θα πετύχουν είναι να τα εγκαταλείψουν οι κάτοχοί τους και να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα. Αυτό θέλουν;