Αυτούς τους ελέγχει κανένας όσο ο Καβαλιώτης κάθεται σπίτι;

Την ώρα που για να βγεις έξω από το σπίτι σου χρειάζεσαι πλέον άδεια.
Την ώρα που για να πας στην επιχείρησή σου, πρέπει να δώσεις άδεια στον ίδιο τον εαυτό σου και μάλιστα με σφραγίδα και υπογραφή.
Την ώρα που όλοι βρίσκονται στο σπίτι τους για το καλό όλων και βγαίνουν για τα ψώνια της οικογένειας και των ευπαθών συγγενικών προσώπων, οι “λαθρομετανάστες” – (διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών), που βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο στρατόπεδο “Ασημακοπούλου” έχουν το δικαίωμα να κάνουν τα ψώνια τους ελεύθερα και μάλιστα με Υπουργική απόφαση.

Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει με βάση το δελτίο τύπου που λάβαμε από τον βουλευτή της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη, οποίος εξέφρασε τους προβληματισμούς του, και πολύ καλά έκανε, στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και πήρε την κάτωθι απάντηση.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τοπικούς φορείς, απέστειλε χθες στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου επιστολή σχετικά με προβληματισμούς που διατυπώνονται ως προς την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του SARS-COV-2 εντός και εκτός των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ).

Απάντηση στους ανωτέρω προβληματισμούς δίνει η ΚΥΑ υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 20030, που εκδόθηκε σήμερα και την οποία συνυπογράφουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου. Στη συγκεκριμένη κοινή υπουργική απόφαση προβλέπεται περιορισμός των  διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στα ΚΥΤ όλης της Επικράτειας. Πιο συγκεκριμένα, «καθημερινά και από ώρα 7:00 έως και ώρα 19:00 δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους οικογενειών ή ομάδων των διαμενόντων στα ΚΥΤ να μεταβαίνουν για την κάλυψη των αναγκών τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα».

Επίσης, μεταξύ άλλων με τη συγκεκριμένη απόφαση, εντός της περιμέτρου των ΚΥΤ αναπτύσσονται ειδικές υγειονομικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 και για την πραγματοποίηση υγειονομικού ελέγχου στους εργαζόμενους των ΚΥΤ, ενώ διευκρινίζεται πως η ΕΛ.ΑΣ. είναι υπεύθυνη για τη τήρηση των μέτρων που προβλέπονται στην ως άνω ΚΥΑ.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζει με απόλυτη συνείδηση των περιστάσεων να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις των καιρών, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και κράτους δικαίου.

Με εκτίμηση,
Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Έτσι λοιπόν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι μπορούν, χωρίς χαρτιά και σφραγίδες, να κάνουν τα ψώνια τους και τις βόλτες τους από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ, τη στιγμή που όλοι οι Καβαλιώτες είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Θα μπορούν να κυκλοφορούν με τα παιδιά τους στους δρόμους χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης και χωρίς την τήρηση των μέτρων που ισχύει για όλους τους υπόλοιπους.

Γιατί ζουν δυστυχώς σε μια χώρα που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τους το έχεις πει κανείς; Γνωρίζουν για τον κορωνοϊό;

Τι γίνεται εκεί μέσα; Τους ελέγχει κανένας; Τους εξετάζει κανένας; Ποια κατάσταση επικρατεί;

“…εντός της περιμέτρου των ΚΥΤ αναπτύσσονται ειδικές υγειονομικές μονάδες, οι οποίες βρίσκονται σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο αντιμετώπισης κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 και για την πραγματοποίηση υγειονομικού ελέγχου στους εργαζόμενους των ΚΥΤ,“…. ποιες είναι οι ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ που βρίσκονται μάλιστα σε ετοιμότητα;;;;

Μέχρι να απαντηθούν αυτές και πάρα πολλές άλλες ερωτήσεις ο Καβαλιώτης θα είναι υποχρεωμένος να τους φωτογραφίζει στα κλεφτά και να λογοδοτεί στην Ελληνική Αστυνομία αν οι ίδιος κυκλοφορήσει στους δρόμους χωρίς χαρτιά.

Θα πάει η Ελληνική Αστυνομία να τους κόψει πρόστιμο 150 ευρώ;

Και μια και είπα Ελληνική Αστυνομία, κάπου στο κείμενο του Γιάννη Πασχαλίδη θα διαβάσατε ότι, διευκρινίζεται πως η ΕΛ.ΑΣ. είναι υπεύθυνη για τη τήρηση των μέτρων που προβλέπονται στην ως άνω ΚΥΑ”.

Δηλαδή τι άλλο θα πρέπει να κάνει αυτή η Αστυνομία της Καβάλας;

Να είναι στον Έβρο;
Να είναι στους δρόμους;
Να είναι στις γειτονιές;
Να είσαι στα πάρκα;
Να είναι στις παραλίες;
Να είναι στο Ασημακοπούλου;

Πόσα κομμάτια να γίνουν αυτοί που στον Έβρο είναι ήρωες και στα γήπεδα, στα συλλαλητήρια και στα επεισόδια είναι οι “μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι”; Τι όχι; Δεν είναι;